نشست و کارگاه " نشانه های تصویری و پوسترهای عاشورایی معاصر از تقلید تا خلاقیت

نشست و کارگاه " نشانه های تصویری و پوسترهای عاشورایی معاصر از تقلید تا خلاقیت" سومین نشست از دومین زیارت واره هنر عاشورا با حضور مجتبی یزدان پناه؛ طراح گرافیک و عضوهیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و تعدادی از استادان و دانشجویان هنرهای اسلامی، روز شنبه 22 آبان ماه در تالار صبا، پژوهشکده فرهنگ اسلام و ایران دانشگاه، برگزار شد.  این نشست با موضوع: نشانه­ های تصویری در پوستر عاشورایی معاصر، از تقلید تا خلاقیت، با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد. مجتبی یزدان پناه؛ عضو هیأت علمی گروه هنر اسلامی دانشکده هنر و معماری صبا دانشگاه، با ارائه اسلاید هایی علت انتخاب این موضوع را از مصداق‌های ارتباطی با مردم دانست که مرتبا با آن در ارتباط هستند و گفت: پوسترها  از رسانه های تاثیر گذار در وجه ارتباطی هستند و باعث انتقال مفاهیم از تصویر به ذهن مخاطب می گردد و هر چه اثر، دارای پیچیدگی باشد و مخاطب را بیشتر به تفکر وا دارد، اثرگذار تر خواهد بود. وی در ادامه بحث خود اذعان نمود: منبع پوسترها، روایاتی هستند که بر اساس آن تصویر سازی صورت می گیرد و این پوسترها در حال تکرار هستند. آقای یزدان پناه،با ارائه آماری بیان کرد: به دلیل الگو سازی اولیه ای که ما از عاشورا داریم تصاویر خاص عاشورایی تقلید می شود، این الگو سازی محدود است و نگاه نو به مراسم آیینی از طرف هنرمند وجود ندارد. وی افزود: تاثیرگذاری پوستر معمولا کوتاه مدت است و معمولا تصاویر ساخته شده از عاشورا در صدد هستند که با مخاطب عام ارتباط بر قرار کنند و خود را از مخاطب خاص دور نگه داشته تا عمده اثر خود را بر مردم عادی داشته باشد. گفتنی است، آقای یزدان پناه در پایان،پاسخگوی سوالات حاضران بود.